SOMA-träning: Prova kostnadsfritt och upplev friheten i rörelse


Testa en SOMA-klass, gratis!

Är du nyfiken på SOMA och hur det är att träna det med oss? Då bjuder vi dig på en klass här för att du ska få uppleva rörelserna och träningsformen.

Att träna SOMA handlar om att möta sig själv i rörelse. Rörelserna är enkla att anpassa så det både blir mer och mindre utmanande. Det finns ingen takt eller bestämt tempo att följa, där med räknar vi inga repetitioner. Andetaget är vår primära rörelse och vårt mål är att andas i harmoni med de rörelser vi gör.

Mycket nöje och vi hoppas du kommer tycka om det och varmt välkommen att ta del av SOMA Premium!SOMA är en träningsmetod som betonar flödande rörlighet och mjuk styrka för att förbättra kroppens alla rörelsemönster samt välbefinnande.

Denna metod kombinerar inslag från olika discipliner såsom yoga, kroppsterapi och funktionell träning för att hjälpa deltagarna att utveckla en medvetenhet om sin kropp, förbättra rörligheten och styrkan på ett harmoniskt sätt.

Flödande rörlighet - I SOMA fokuserar vi på att utföra rörelser på ett smidigt och sammanhängande sätt. Istället för att isolera enskilda muskler eller leder, betonas en mer genomgripande rörelseupplevelse där olika delar av kroppen samarbetar i harmoni. Det handlar om att skapa en strömliknande rörelse som är både funktionell och vacker att utföra. Denna typ av rörlighet hjälper till att förbättra kroppens flexibilitet, koordination och kroppsmedvetenhet.

Mjuk styrka - Mjuk styrka handlar om att utveckla muskelstyrka utan att skapa överdriven muskelanspänning. I SOMA tränas styrka på ett sätt som inte bara bygger muskelmassa och styrka, utan också bibehåller en känsla av avslappning och smidighet. Målet är att uppnå en balans mellan styrka och flexibilitet, där musklerna kan engageras utan att skapa spänningar som kan leda till obalans eller skador.

SOMA är inte bara en fysisk träningsmetod utan inkluderar även aspekter av medveten närvaro och kroppsmedvetenhet. Det uppmuntrar deltagarna att lyssna på sina kroppar, vara medvetna om sina rörelser och andning, samt utforska gränserna för sina fysiska möjligheter på ett säkert sätt.

Sammantaget är SOMA en holistisk träningsmetod som syftar till att förbättra inte bara kroppens möjlighet att prestera utan också kroppskännedom och välbefinnande.