295 kr


En workshop om dina fötter!

Några av de många nycklar som kan ge dig bättre rörelse och en mer dynamisk kropp sitter i dina fötter. I den här serien av workshops redogör jag för de två huvudsakliga rörelser som dina fötter kan göra och de positioner de kan bli hållna i.

Tillgång: 180 dagar

I den här workshopsserien får du lära dig vilka typer av fötter du har och vilka rörelser samt olika behandlingstekniker som passar bäst för dem. Du får totalt 60 min material att ta del av uppdelat på tre filmer med massor av kunskap, övningar och praktiska övningar.

Varmt välkommen!


Linus Johansson | Leg. Fysioterapeut och tränare


Att träna barfota har vuxit i popularitet på grund av dess potentiella fördelar för fotens hälsa och kroppens övergripande möjlighet till prestation. Att utföra övningar utan skor kan bidra till att stärka fötterna, förbättra rörligheten och minska risken för skador. Här är några av de många fördelar med att träna barfota.

1. Stärker fotens muskulatur

Att träna barfota engagerar de små stabiliserande musklerna i fötterna som kanske inte aktiveras fullt ut när du bär skor. Detta kan leda till en ökad muskelstyrka och stabilitet i hela foten.

2. Förbättrar balans och proprioception (djupsensibilitet)

Barfota träning ökar medvetenheten om kroppens position och rörelse, känt som proprioception. Detta bidrar till bättre balans och kroppsmedvetenhet, vilket kan vara särskilt fördelaktigt vid funktionell träning och idrotter.

3. Förhindrar skador

När du tränar barfota minskar du risken för skador orsakade av dåligt anpassade skor. Dessutom kan barfota träning minska det totala trycket på fötterna, vilket kan vara fördelaktigt för dem som upplever problem som hälsporrar.

4. Förbättrar rörlighet i fotlederna

Barfota träning möjliggör en större rörelseomfång i fotlederna. Detta kan vara särskilt användbart för dem som vill förbättra flexibiliteten och minska stelhet i fotlederna.

5. Stimulerar nervsystemet

Fötterna är rika på nervändar, och barfota träning ger direkt kontakt mellan fötterna och marken. Detta stimulerar nervsystemet och kan öka neuromuskulär aktivering och respons.

6. Förbättrar löpteknik

Många löpare har upptäckt att träna barfota kan hjälpa till att förbättra löptekniken. Det kan minska överdriven klackisättning och främja en mer naturlig löpstil.

7. Förbättrar hållning och kroppsmedvetenhet

Genom att engagera fötterna och stärka den nedre kroppens struktur kan barfota träning bidra till att förbättra hållningen och öka kroppsmedvetenheten.

8. Minskad belastning på lederna

När du tränar barfota möjliggör du en naturlig rörelsemönster och minskar därmed belastningen på lederna, särskilt i knän och höfter.

9. Uppleva naturliga ytor

Att känna marken, så som gräs och grus, under dina fötter ger en känsla av förankring och kontakt med naturen. Många uppskattar den direkta förbindelsen med underlaget när de tränar barfota utomhus.

Slutsats: En resa tillbaka till fötternas naturliga tillstånd:

Att träna barfota är som att återvända till fötternas naturliga tillstånd och kan erbjuda en rad fysiska och biomekaniska fördelar. För att ge dig möjligheten att utforska alla dessa fördelar är all träning vi erbjuder barfota. Vi vill erbjuda dig en fysisk aktivitet som också främjar en medvetenhet om kroppens naturliga kapacitet och rörelsemönster.

Så spark av dig skorna och häng med oss!